2016. december 13. 21:28 - GaleNight

Egy Legendás film megfigyelése

Már az elején hangsúlyozni szeretném, hogy ez a személyes véleményem, szóval, ha nem értetek egyet, akkor írjátok meg a véleményeteket kommentben! Továbbá lehetséges, hogy spoilereket is tartalmaz a szöveg, tehát, ha nagyon meg akarnál lepődni, akkor ne olvass tovább!!!

A filmről alkotott első véleményem annyi lenne, hogy érdemes moziban (talán még 3D-ben) megnézni, ugyanis a látványvilágát még a legjobb minőségű televízió sem adhatja hűen vissza. Sehol sem látszódik a zöld háttér használata, a szörnyek pedig köztudottan minden HP filmben zseniálisak voltak, így a "gyakorlott" rajongók mind tudják mit várhatnak a vászonra. Személyes kedvencemként írnám le azokat a jeleneteket, amikben a viharmadár irányította az időjárást maga körül, az érzelmeinek megfelelően. Viszont az obskurus jelenetei sem lehetnek utolsók a sorban, hiszen (bár néhol rémisztő volt) remekül ki volt dolgozva a külseje.

Külön kategóriába sorolnám, hogy a varázslények nagy része belopta magát a fanok szívébe, és ez egy hatalmas dolog mind az animátorok felé, mind az írók felé. Példának azt a kis állatot említeném, aki biztosan mindenkit elvarázsolt a mozitermekben, vagy el fog varázsolni a torrentékából való kölcsönzést követően a televíziók előtt: az orrontó furkászt. Bár ezt a kis lényt szemtelennek akarták ábrázolni, én mégis megsajnáltam, mikor nem tarthatta meg a sok csillogó kincset, amit a bankban talált. Továbbá (habár én inkább egy kisebb termetű fekete kutyának képzeltem el) maga a kinézete is sokakat rabolt el, hiszen ki tudna ellenállni egy vakond és egy kacsacsőrű emlős kereszteződésének!

Most pedig áttérnék a szereposztásra, ami szintén zseniális volt számomra. IGEN, Johnny Depp szereplése is jó volt!!! Láttam Szirmai Gergő kritikáját, de semmiben sem értek vele egyet. Eddie Redmayne, véleményem szerint teljesen jól hozta Newt karakterét, azt a visszahúzódó, kissé autista, magának való tudóst. Johnny Depp pedig (mivel a halálosan komoly nyomozótól, a meg nem értett szörnyön át, az őrült kalaposig bármit el tudott már játszani) itt is ugyanolyan zseniális lesz, mint minden eddigi filmjében. Véleményem szerint nem éppen értelmes dolog megítélni egy színész munkáját, ha az csak az utolsó max 2 percben szerepelt a filmben. A korára hivatkozni pedig badarság volt, Grindelwald ugyanis 43 éves a film történései alatt, Depp pedig 53 éves jelenleg és elég jól tartja magát (elvégre színészből van). Ebből kifolyólag nem észrevehető a korkülönbség kettejük között, tehát nincs ok felháborodásra.

Következő témám a karakterek lennének. Véleményem szerint Newt karaktere igenis fejlődött a történet során. Én enyhe autistákra jellemző tüneteket fedeztem fel rajta a film elején (nem néz mások szemébe, kerüli a kontaktusok minden formáját), ám a film végére ezek nagy része feloldódott benne, hisz szívébe fogadott viszonylag rövid idő alatt több embert is, s ezeknek az embereknek a film végére képes volt a szemébe nézni, továbbá az eleinte kényszermosolya a végére mintha egy igazi, boldog mosollyá alakult volna. Kowalski karakterét (bár sokan mellékszereplőnek tekintik) szerintem másodlagos főszereplőnek lehetne sorolni, aki bár nem mellékszereplő, mégsem éri el a főszereplői címet. Tina a film elején szürke kisegérként jelenik meg a színen, ám a történet végére nem riad meg semmitől és kész új kalandokba vetni magát. Queenie eleinte egy kukacoskodó hölgy karakterét ölti magára, később azonban leszokik a kíváncsiskodásról, hisz talál magának egy sokkal fontosabb "elfoglaltságot".

A történet maga egy  izgalmas, fordulatokkal teli filmet alkotott nekünk, amit én élvezettel néztem végig, nem is sejtve, mi fog következni. Több ilyen fordulat után is belém hasított a "Jé, tényleg!" érzés, amivel minden értelmet nyert, amit addig nem értettem. Én végig a másra gyanakodtam, hogy valyon ki lehet az obskurus, de mikor kiderült az igazság, csak akkor nyert értelmet számomra, miért is kellett meghalnia az elnökjelöltnek. Rengeteg kreativitás kellett, hogy ezt a történetet Rowling végül megszülje, de nem maradt el a hatása.

Összegezve: A karaktereket imádtam, a színészek zseniálisak, a történet egyszerűen mesés, a lények magukkal ragadtak, a látvány pedig varázslatos volt! Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetmult.blog.hu/api/trackback/id/tr3512020757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása